Gespot: nieuwe Mercedes G-klasse 4×4²!

Gespot: nieuwe Mercedes G-klasse 4×4²!

Het prototype had een imperiaal die middels een laddertje aan de achterkant te bereiken is…

Ola Källenius, CEO van Daimler, gaf onlangs toe dat Mercedes “went a bit too far to cover each and every space into each and every segment” en beloofde de line-up te analyseren en te kijken of er modellen zijn die kunnen worden geschrapt. Deze nieuwe foto’s van een opgevijzelde G-Klasse 4×42 lijken haaks te staan op deze uitspraken, aangezien het zeker geen essentieel model is.

Je bent wel of geen fan van de SUV line-up van Mercedes, maar je moet toegeven dat het merk wel weet hoe je een serieus gave SUV moet maken. De G-Klasse 4×42 is misschien wel het meest voorbeeld: hij staat behoorlijk hoog, waardoor hij alle bodemvrijheid heeft die je ooit nodig zou kunnen hebben. De camouflage aan de zijkanten van dit prototype is overigens zinloos omdat we overduidelijk de stevige wielkasten kunnen zien die plaats maken voor de benodigde dikke banden.

Een aan de achterkant gemonteerde ladder biedt toegang tot de imperiaal, die er stiekem een beetje bekend uitziet, aangezien we een vergelijkbare opstelling hebben gezien op de BRABUS 800 Adventure XLP. Om welke reden dan ook besloot Mercedes om het voorste gedeelte van de dakdrager te camoufleren, waardoor we vermoeden dat er wellicht extra verlichting in zou kunnen zitten.

Aangezien het prototype de Panamericana-grille van de AMG G63 mist, zijn we geneigd te geloven dat de nieuwe G-Klasse 4×42 is gebaseerd op een Benz model in plaats van een AMG. Hij zou net als zijn voorganger op basis van de G550 kunnen worden gebouwd. Hoewel dat dus geen AMG is, heeft ‘ie nog altijd wel een 4,0-liter V8 met dubbele turbo die 422 pk en 610 Nm koppel produceert. We verwachten dat Mercedes ergens in de komende weken het model officieel zal introduceren.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.