Gespot: Mercedes-AMG GT73 4-Door Coupé!

Gespot: Mercedes-AMG GT73 4-Door Coupé!

Als onderdeel van de viering van het 50-jarig jubileum van Mercedes-AMG, was de GT 4-Door Coupé het eerste AMG-model ooit dat een hybride setup gebruikte. Althans, de conceptauto die werd getoond op de Geneva Motor Show in 2017.

De combinatie van de bekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo en een krachtige elektromotor resulteerde in een monsterlijk vermogen van 805 pk, waarmee de conceptauto een sprinttijd van 0 tot 100 km/h van minder dan 3 seconden kon bieden. We lopen nu tegen het einde van 2020 en de GT 4-Door Coupé heeft een bijna volledige line-up, met alleen de GT53 die een milde vorm van elektrificatie onder de kap heeft. Met andere woorden, we hebben nog steeds geen volledig hybride Mercedes-AMG-model, maar dat gaat binnenkort veranderen!

Herinner je je de bijnaam ‘73’ uit de late jaren 90, die tot dan toe werd gedragen door de krachtigste AMG’s? Deze naam maakt een comeback en het zal een enorm krachtige V8-hybride worden. De eerste met deze nieuwe aandrijflijn is natuurlijk de 2021 Mercedes-AMG GT73 4-Door Coupé, die eerder dit jaar in productievorm zou worden onthuld. Helaas is dit uitgesteld vanwege de Corona-crisis.

Maar met meer dan 800 pk en waarschijnlijk meer dan 1000 Nm koppel, zal het wachten beloond worden. Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een herziene 4MATIC+ vierwielaandrijving en zal het hiermee menig supercar, en wellicht ook hypercars, moeilijk gaan maken. Denk aan een 0 tot 100 km/h sprinttijd van tussen de 2,5 en 3 seconden, daar waar de GT63 S 3,2 seconden nodig heeft voor dat sprintje.

Met zulke prestaties verwacht je ook een bijpassend uiterlijk, maar helaas tonen de spyfoto’s van het testmodel nog maar weinig wijzigingen aan het uiterlijk ten opzichte van de Mercedes-AMG GT63 S 4-Door Coupé. Nog eventjes geduld!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.