Gespot: Mercedes-AMG GT R Black Series!

Gespot: Mercedes-AMG GT R Black Series!

Iemand probeert zijn zogenoemde ‘slot’ voor de Mercedes-AMG GT R Black Series te verkopen voor €45.000,-. Dat is alleen de prijs om in de rij te mogen staan, voor de auto moet je vervolgens nog het volledige bedrag betalen.

Een ‘build slot’ kun je zien als een soort reservering. Als koper kun je aangeven dat je een GT R Black Series wil kopen en Mercedes-AMG zet je op de lijst en hoe eerder je dit doet, hoe eerder je jouw GT R Black Series kunt ontvangen. Deze handige jongen verkoopt ‘early delivery build slots’ via de website supercarsforsale.net. De prijs is een flinke €45.000,-.

Volgens de vermelding op deze website ligt het vermogen van de GT R Black Series op ongeveer 700 pk. De motor draait momenteel 585 pk in de GT R Pro, wat meer dan voldoende is voor een auto van dit formaat en gewicht. Daarover gesproken, een echte Black Series is altijd lichter dan het ‘gewone’ exemplaar. Hetzelfde zou moeten gelden voor de GT R Black Series, die er absoluut waanzinnig uitziet in de onlangs opgedoken foto’s. Het gecamoufleerde prototype dat op en bij de Nurburgring werd gespot, heeft een gigantische vleugel, een eveneens indrukwekkende aerodynamische diffuser aan de achterkant, uitgeklopte spatborden die plaats bieden aan bredere wielen en een op de aerodynamische voorkant met een geventileerde motorkap. De bijna in productie zijnde testauto pronkt verder met een rolkooi en carbon fiber spiegelkappen.

Mercedes-Benz en de AMG-divisie zullen de Black Series naar verwachting in de tweede helft van dit jaar onthullen, wat betekent dat de eerste leveringen voor Europa zullen plaatsvinden in 2021.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.