Gespot: Mercedes-AMG A35!

Gespot: Mercedes-AMG A35!

Zo’n twee weken geleden werd het doek getrokken van de nieuwe Mercedes-AMG A35. Inmiddels is een eerste exemplaar zonder camouflage gespot en die ziet er iets minder spannend uit…

In tegenstelling tot de opvallende gele kleur van de auto van de officiële afbeeldingen van Mercedes-AMG, is dit prototype met productievoorbereiding gekleed in een minder aantrekkelijke Denim Blue-jasje die je ook kunt bestellen voor de mindere modellen uit het A-Klasse assortiment.

Interessant is dat de contrasterende, donker gele strepen aan de onderkant van de deuren aangeven dat de versie in kwestie een mooie Edition 1 is. Zoals je waarschijnlijk al weet, verkoopt Mercedes deze voor een beperkte periode van slechts 12 maanden en meestal worden deze auto’s geleverd met aanzienlijk meer standaarduitrusting voor degenen die bereid zijn daarvoor te betalen.

Een Mercedes-AMG A35 4Matic in de Edition 1-smaak is in feite de duurste A-klasse die je kunt kopen. Onnodig te zeggen dat dit een tijdelijke titel is, omdat de Mercedes-AMG A45 duurder zal zijn, om nog maar te zwijgen van de onlangs bevestigde Mercedes-AMG A45 S.

Mocht je het vergeten zijn, de Mercedes-AMG A35 maakt gebruikt van een 2,0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 306 pk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.