Gespot in Utrecht: Pagani Zonda C12-S!

Gespot in Utrecht: Pagani Zonda C12-S!

Als je Hart voor Auto’s volgt op Facebook of Instagram, dan heb je deze Pagani al voorbij zien komen. Inmiddels hebben we nog een extra setje foto’s ontvangen en die willen wij jullie zeker niet onthouden!

In 1999 werd de eerste Pagani Zonda geïntroduceerd op de Autosalon van Genève en niet veel later volgde de C12-S variant. De ruim 7 liter grote V12 van Mercedes-AMG levert een vermogen van 550 pk en is goed voor een 0 tot 100 km/h tijd van 3,7 seconden. De topsnelheid ligt op 335 km/h. Dit model werd vervolgens upgrade met een nóg grotere V12, met een slagvolume van wel 7.291 cc. Dit resulteert in een vermogen van 555 pk en een maximaal koppel van 750 Nm. Om dit vermogen en koppel de baas te blijven werden tractiecontrole en ABS voor deze Zonda standaard uitrusting. Weet je er mee om te gaan, dan zou je het sprintje van 0 naar 100 km/h kunnen klaren in 3,6 seconden. De topsnelheid ligt bovendien nog een stuk hoger: 354 km/h!

Pagani’s in Nederland
Het gebeurt niet vaak dat er een Pagani wordt gespot in Nederland. Voor zover bekend is dit het enige exemplaar in ons land, en die komt bovendien niet vaak buiten. Dat ‘ie afgelopen weekend werd gespot is dan ook een zeldzaamheid. In november 2016 werd de Pagani Zonda 760 MD gespot in Rotterdam, maar daar is daarna niks meer van vernomen. En een jaar daarvoor werd autoliefhebbend Nederland opgeschrikt door een heuse Pagani Huayra op de A28.

Pagani Zonda C12-S foto’s door @dutchcarfreak

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.