Gespot: de nieuwe Maserati MC20!

Gespot: de nieuwe Maserati MC20!

Het gecamoufleerde model heeft zelfs gecamoufleerde wielen.

Maserati bevindt zich midden in een revisie van het gamma die begon toen de Ghibli een facelift, een hybride en een V8-aangedreven versie kreeg. Maar het model waar we dit jaar het meest naar uitkijken is de MC20. De geheel nieuwe supercar die in september zijn debuut zou moeten leveren. Je verwacht dat de auto inmiddels nagenoeg af is, maar Maserati is nog altijd bezig met het testen.

Terwijl Maserati zelfs de moeite nam om de wielen te verbergen, iets dat we zelden zien, schuilt er onder de zware camouflage nog steeds dezelfde coupé met middenmotor. We hopen dat die twee uitlaatpijpen een stukje groter zullen zijn in de uiteindelijke versie, deze ogen nu namelijk nog wat klein in vergelijking met de openingen. Een nadere blik op de achterkant onthult een element op de motorklep dat een achteruitkijkcamera lijkt te bevatten. Royaal bemeten luchtinlaten aan de boven- en onderkant van de achterspatborden, geven verder aan dat er een flinke motor in ligt. Extra ventilatieopeningen zijn aangebracht in de voorspatborden om de remmen beter af te kunnen koelen.

Nu Ferrari heeft besloten zijn motoren niet meer uit te lenen aan Maserati, zal de MC20 worden aangedreven door een eigen motor. De 3,0-liter V6, die “Nettuno” wordt genoemd, is uitgerust met twee turbo’s en ontwikkelt een gezonde 630 pk en 730 Nm koppel. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan heeft Maserati al aangekondigd om de supercar in de toekomst te elektrificeren.

De Maserati MC20 zal worden onthuld tijdens het “MMXX: The time to be audacious”-evenement dat op 9 en 10 september zal plaatsvinden.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.