GESPOT: De nieuwe BMW M2

GESPOT: De nieuwe BMW M2

BMW’s nieuwe designtaal maakt heel veel los in automotive-land, maar hoe je het ook went of keert, het gaat er komen. De nieuwe 3- en 4-serie, de nieuwe iX, we moeten er maar aan wennen.

Hetzelfde geldt voor nieuwe 2-serie en in dit geval de M2. Het wordt nog steeds een 3-liter 6-in-lijn met achterwielaandrijving en dus een ‘driftmissile’ pur sang. Een lezer van onze collega Autoblog kiekte de nieuwe M in de Eurotunnel en die foto’s maken een hoop vreugde los. De neus gaat niet zoals de nieuwe M3 en M4 worden en de achterste wielkuipen zijn een partijtje breed: heerlijk!

Een klap vermogen waar je U tegen zegt

Moest je met de allereerste M2 echt een downpipe en uitlaat monteren en daar dan nog een stage 2 tuning op los laten om boven de 400pk uit te komen, met de M2 Competition kreeg je gelukkig standaard al 411 paarden mee. Met de nieuwe M2 wordt het alleen maar beter, de S85B30 die je nu in de M3/M4 vind, zal lichtelijk teruggetuned worden, dus houden we rekening met ongeveer het M2 Competition-vermogen. Maar we hoeven je niet uit te leggen dat die 410-420pk ook weer heel erg gemakkelijk naar zijn volledige potentie teruggebracht kan worden na aankoop.

Wij kunnen niet wachten tot de onthulling, wat jij?

Bron: Autoblog

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.