GESPOT: De nieuwe Audi RS6

GESPOT: De nieuwe Audi RS6

Audi RS6 2019

De grotere automerken gebruiken zogenaamde ‘mules’ om hun nieuwe auto’s te testen in een net iets ander jasje, voordat ze daadwerkelijk gepresenteerd worden.

En nu zit je te kijken naar de nieuwe Audi RS6, in het jasje van de nieuwe A6. De badges op de auto zeggen ‘A6’ en ’55 TFSI’, maar wij weten, net als jullie dat we hier aan het kijken zijn naar de about-to-be meest brute uitvoering van de A6. En die moet uitgelaten worden, en dat gebeurt in de heuvels rondom de Ring. De definitieve RS6 krijgt een nog bruter uiterlijk, deze voor- en achterbumper kunnen natuurlijk echt niet op de RS6. De ‘fender flares’ of verbrede wielkasten vallen meteen op, maar neem maar van ons aan dat ze op de nieuwe RS6 nog breder worden!

De remschijven zijn zoals we van de RS6 verwachten en de ovale uitlaten zijn onmiskenbaar RS6. We hebben helaas nog geen beelden met geluid, anders hadden we de (naar verluid) 600 pk sterke motor al eens kunnen horen brommen.

Nu wordt ons geduld wel heel erg lang op de proef gesteld, want pas in 2019 wordt de nieuwe RS6 onthuld in Frankfurt op de IAA.

Foto’s: Mats Bulters

Audi RS6 2019

Audi RS6 2019

Audi RS6 2019

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.