Gespot: de duurste Volkswagen van Nederland!

Gespot: de duurste Volkswagen van Nederland!

De Volkswagen Atlas is zonder twijfel de grootste Volkswagen ooit. Normaliter niet te krijgen in Europa, maar na import uit Amerika staat hier dan toch de dik € 150.000,- kostende Atlas op Nederlands kenteken.

De Atlas is een zevenzits SUV die eerst in de Verenigde Staten op de prijslijst verschijnt. De in Chattanooga te bouwen auto wordt door Volkswagen opvallend genoeg gepositioneerd tussen de Tiguan en de Touareg, dat terwijl de auto beduidend groter is dan die laatste. De Atlas meet 5 meter in de lengte, is 1,98 meter breed en 1,77 meter hoog.

De 280 pk sterke zes-cilinder motor zorgt voor een dikke CO2 uitstoot van 291 g per kilometer, wat zorgt voor een GIGANTISCH hoog BPM bedrag van dik € 70.000,- euro. Dit zorgt uiteindelijk voor de hoge waarde in Nederland van ruim € 150.000,- . Bizar voor een Volkswagen, vindt je niet?

Met dank aan Franka Pisa-Wessels voor de foto’s.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.