[GESPOT] BMW M4 CSL mag ook in België naar buiten

[GESPOT] BMW M4 CSL mag ook in België naar buiten
Bron: © Lievens Autos

Ben je (inmiddels) gewend geraakt aan de nieuwe generatie M4?

Met het Deutsche Autofest dit weekend in het achterhoofd zetten we graag wat Duitse knallers in het zonnetje. Zo ook deze brute BMW M4 CSL (G82), die gisteren eens goed op de foto werd gezet in België.

De BMW M4 CSL (‘Coupé Sport Leichtbau’, oftewel ‘Lightweight’) beperkt niet alleen haar gewicht, maar ook het aantal exemplaren; er zijn exact 1.000 stuks over heel de wereld! Deze versie van de M4 werd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van BMW M GmbH gebouwd. En deelt haar genen met de circuit-uitvoering BMW M4 GT3. Maar je kunt met deze M4 wél even op visite bij familie.

Met 550 pk op 650Nm koppel uit de 3.0 zes-in-lijn kan je andere M4-eigenaren prima plagen. Het heeft namelijk 40 pk meer dan de ‘normale’ M4 (Competition). Verder beschikt het over een topsnelheid van 307km/u! Met een 0-100 km/h acceleratie van 3,7s ben je er een paar tellen eerder dan de Competition.

Ook interessant: BMW M4 op Gaspedaal

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.