Gespot: BMW M3 Touring op de Ring!

Gespot: BMW M3 Touring op de Ring!

Het is nu ruim een jaar geleden dat BMW aankondigde dat het voor het eerst een officiële M3 Touring zou gaan maken. Er zijn echter talloze testvoertuigen gespot tijdens het testen in het openbaar, en de laatste waarneming komt van op en rond de Nürburgring.

Het testvoertuig ziet er misschien bekend uit, want we hebben het het afgelopen jaar verschillende keren gezien tijdens het testen. De auto is nog steeds bedekt met camouflage, maar als je de nieuwe M3-sedan hebt gezien, weet je wel wat je van de Station kunt verwachten. De voorkant zal identiek zijn, en de grootste veranderingen zullen we aan de achterkant zien, waar het ontwerp de stijl van de Station moet accommoderen: het lange dak.

De BMW M3 Touring wordt aangedreven door dezelfde motor als in de nieuwe M3-sedan: BMW’s 3,0-liter zescilinder-in-lijn met dubbele turbo. Het moet de volledige 510 pk en 650 Nm produceren, net zoals in de M3 Competition. Er zou ook een minder krachtige variant beschikbaar komen. De M3 Touring wordt geleverd met vierwielaandrijving en er zou ook een handbak variant moeten worden aangeboden, maar deze zal waarschijnlijk niet beschikbaar zijn met AWD, wat ons ook prima in de oren klinkt.

De verwachting is dat hij ergens volgend jaar debuteert en volgend jaar ook als model voor 2023 in de verkoop gaat. Er is niet veel dat BMW echt moet onthullen, aangezien de M3 Touring van binnen en van buiten bijna identiek zou moeten zijn aan de M3-sedan, inclusief vergelijkbare prestaties. Het is een langverwacht model, aangezien het bedrijf nog nooit eerder een M3 Station heeft gemaakt. We zijn benieuwd hoe ‘ie gaat doen!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.