Gereden: Mercedes S65 AMG Coupé V12 Biturbo [Thijs Timmermans Special]

Gereden: Mercedes S65 AMG Coupé V12 Biturbo [Thijs Timmermans Special]

Deze Mercedes is even hart- als asfaltverscheurend. Het is een paradepaardje waar het hart van elke autoliefhebber een paar tellen door blijft stil staan. Het asfalt onder de wielen van deze super-coupé kan zich klaarmaken voor de meest helse koppijn aller tijde…

Een unieke combinatie van comfort en sportiviteit. Een geraffineerd muziekstuk waar je nooit te veel van zult horen…

We lieten jullie eerder al kennismaken met de S-klasse Coupé: een sportieve versie van de S-klasse met twee deuren die solliciteert naar de titel van ‘heerser van de weg’. De S65 AMG kreeg ten opzichte van de S63 AMG geen dikke achtcilinder aan boord maar een V12 Biturbo motor. Het 6,0-liter blok levert zijn maximale vermogen van 630 pk continu af tussen 4.800 en 5.400 toeren per minuut. Maar echt indrukwekkend is het koppel: tussen 2.300 en 4.300 toeren per minuut smeer je 1.000 Nm aan het asfalt. Een geautomatiseerde zeventraps versnellingsbak moet al dat geweld in goede banen leiden, dat is niet makkelijk kan ik je vertellen.

Motorinhoud 5980 cc
Cilinders 12
Vermogen 630 pk @ 4800 tpm
Koppel 1000 Nm @ 2300 tpm
Aandrijving achterwielen
Versnellingen 7 (Automaat)
Acceleratie 0 – 100 km/u 4,1 sec.
Topsnelheid 330+ km/u

Deze krachtexplosie zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,1 seconden. Niet slecht, voor zo’n ‘gevaarte’ maar verre van indrukwekkend. Het gekke is dan ook dat zijn kleinere broertje de S63 AMG dit sneller volbrengt, weliswaar te danken aan zijn vierwielaandrijving. Maar de S65 AMG koop je niet voor de snelste 0-100 km/u tijd, nee deze auto koop je voor zijn aandrijflijn. Die V12 motor is ongekend, eenmaal met deze gereden weet je wat ik bedoel.

Het is de charme en het karakter van de krachtbron die deze auto tot een waanzinwekkende machine maakt. Hij is zo krachtig en bruut maar tegelijkertijd zo ongekend comfortabel. Zelden heb ik deze vorm van comfort gevoeld met de combinatie van brute kracht. Je betaalt voor deze exclusiviteit (ja er worden er zéér weinig van verkocht) dan ook wel de prijs, op Nederlands kenteken zo’n €380.000,-. Of dat het ook waard is, moet je mij niet vragen. Wanneer is een auto meer dan €100.000,- waard? Hier betaal je voor de techniek, de exclusiviteit, de afwerking, de materialen en de prestaties en als jij die elementen in de auto kunt waarderen en dan is dat het geld voor jou dus meer dan waard!

Interesse gekregen in een auto die officieel niet meer gemaakt wordt? Dit exemplaar is te koop bij onze vrienden van Thijs Timmermans, specialist in Mercedes-AMG!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.