Gereden: Lamborghini Urus Capristo [VDM Cars Special]

Gereden: Lamborghini Urus Capristo [VDM Cars Special]

Zelfs de meest exclusieve autofabrikanten zijn gevoelig voor trends en dus ook voor de vraag naar de SUV. Terwijl sommige merken vervallen in een lompe stijl, serveert Lamborghini ons een ware supercar SUV. Maar voldoet de Urus ook aan de verwachtingen?

Terwijl autoliefhebbers zeker niet unaniem positief zijn over SUV’s (maar zij die er het meest over spreken, zijn ook diegene die ze het minst kopen), zou deze super-SUV Urus tot onze grote verbazing misschien wel wat kopers kunnen bekeren tot dit segment.

Door zijn prijs is deze Lamborghini enkel aan de elite van onze samenleving besteed, maar afgezien van die financiële overwegingen moeten we vaststellen dat de Urus veel te bieden heeft. Zijn uitstraling is hypermodern en laat geen twijfel bestaan over zijn oorsprong. Hij belooft de prestaties van een supersportwagen, de luxe en ruimte van een limousine, de koffer van een break en de offroadcapaciteiten van een terreinwagen. Droom of werkelijkheid? Dit is misschien wel de ultieme alleskunner.

Helaas ontbreekt het bij een standaard versie enigszins aan vermogen, zo dacht ook de eigenaar van ons testexemplaar. Waarom dan? Nou door de huidige emissie eisen moet er in de uitlaat een partikelfilter worden aangebracht, hierdoor kan de Urus minder lekker zijn adem kwijt en klinkt hij ook nog eens flink gedempt. Dit is dan ook de reden dat de eigenaar de auto vrijwel direct naar het Duitse bedrijf Capristo bracht voor een ongefilterde sportuitlaat. Zij kregen maar één opdracht: maak de LUIDSTE Lamborghini Urus ter wereld. Nou, en dit is het resultaat, dit monster klinkt echt angstaanjagend hard en de auto leeft meer als ooit te voren en maakt zijn verwachtingen nu volledig waar.

Vermogen: 650 PK
Koppel: 850 Nm
0 – 100 km/u: 3,6 seconden
Topsnelheid: 305 km/u
Gewicht: 2.712 kg

Het mooiste aan dit hele verhaal? Deze Lamborghini Urus staat te koop bij VDM Cars in Hengelo. Voor € 319.000,- kun jij eigenaar worden van dit exemplaar en hoef je geen maanden te wachten. Ja, de Urus is extreem populair en er zijn normaal gesproken dus lange levertijden. Naast de directe leverbaarheid scheelt het je ook een ritje naar Capristo toe voor de uitlaat, want zeg nou eerlijk: dit willen we toch allemaal?

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.