Gereden: G63 AMG Urban G700s [VDM Cars Special]

Gereden: G63 AMG Urban G700s [VDM Cars Special]

Het is het lievelingetje van de tuningscene, de Mercedes-Benz G-Klasse. De auto lijkt alleen maar populairder te worden naarmate hij ouder wordt.

Daardoor rijden er een hoop vermogende mensen rond in dezelfde G-Klasse, zelfs in 63 AMG uitvoering. Om zichzelf te onderscheiden van de andere G-Klasse eigenaren, wordt de auto geregeld aangepast en het aantal aanbieders is dan ook echt enorm. De meest populaire tuner is zonder twijfel BRABUS, maar ook Mansory en Lumma Design hebben een assortiment aan verfraaiingen voor de G-Klasse in huis.

Sinds kort kunnen we weer een nieuwe aanbieder verwelkomen, namelijk Urban Automotive. Dit Britse bedrijf heeft zijn visie op de G-Klasse gepresenteerd. Zoals bekend is de G-Klasse een zware jongen, helemaal in G63 AMG trim. Waarschijnlijk dat de auto daardoor een lading carbon fiber onderdelen toebedeeld kreeg. Op de meest wonderlijke plaatsen treffen we het hoogwaardige materiaal aan. Denk aan de bumpers, spoilers, wielkasten, uitlaatsierstukken en de treeplanken. Zelfs de behuizing van het reservewiel is van carbon fiber. Het geheel wordt afgemaakt met 23 inch velgen en een aangepast onderstel. Mocht 23 inch te veel zijn: 22 inch is ook een optie. Is 23 inch juist te min, dan kun je binnenkort ook 24 inch (!) bestellen.

Natuurlijk kun je de 4,0-liter grote V8 ook een flinke peper geven. Hoe ze dat bij Urban Automotive voor elkaar hebben gekregen zeggen ze er niet bij maar volgens Urban Automotive betreft het een ‘Full Engine Conversion’. De resultaten zijn indrukwekkend. Het vermogen stijgt dan namelijk van 577 pk naar een ronde 700 pk. Het resultaat noemen ze, hoe toepasselijk: The Urban G700s. ons test exemplaar had overigens geen upgrade voor de motor.

Enthousiast geworden van dit exemplaar? VDM Cars heeft hem in de verkoop!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.