Gereden: Ferrari F12berlinetta [PassionWithoutLimits Special]

Gereden: Ferrari F12berlinetta [PassionWithoutLimits Special]

Dát ene gevoel, het gevoel dat je in iets heel bijzonders rijdt…Dát kan alleen Ferrari. Dat voel je, dat voel je in je buik. Het is heerlijk om weer eens met een F12 Berlinetta te rijden en jij zou dat ook kunnen doen, lees hier hoe…

Dat ze bij PassionWithoutLimits speciale auto’s hebben, zagen jullie in de vorige aflevering al toen wij reden met de Novitec Mclaren 720S. Deze F12berlinetta is een prachtige toevoeging aan de huurvloot en wij mochten deze als eerste rijden! Om aan te geven hoe bizar dit Italiaanse renpaard is, hierbij even de specs:

Vermogen: 740 pk
Koppel: 690 Nm
Topsnelheid: 340 km/h
0-100 km/h: 3,1 seconden

De F12berlinetta is de opvolger van de Ferrari 599 GTB en maakte een hoop los in autoland. Dit moest de auto zijn met de meeste techniek uit de Formule 1 en daarmee ook nog eens als dagelijkse auto te gebruiken zijn. Het valt niet meteen op, maar de F12berlinetta is flink compacter dan zijn voorganger. Dat was waarschijnlijk niet de bedoeling an sich, maar eerder het resultaat van een hele reeks maatregelen die erop gericht waren de gewichtsverdeling te verbeteren en het zwaartepunt te verlagen. Compactere afmetingen betekenen over het algemeen een lager gewicht. De downforce is door de geweldige aerodynamica met 200% toegenomen ten opzichte van de 599 GTB en dat maakt de F12 tot een veel meer volwassen auto op hoge snelheden. De voor de F12berlinetta volledig herziene V12 drijft nog altijd enkel de achterwielen aan, via een F1-DCT bak.

De F12berlinetta krijgt de jongste V12 met directe injectie van de FF, hier tot 740 pk opgevoerd dankzij aanpassingen aan de inlaat, uitlaat en compressieverhouding. Hij gedraagt zich mak als een lammetje als je hem zachtjes beetpakt, maar verandert in een ware duivel wanneer je er echt mee aan de slag gaat. Doordat de V12 lager en meer naar achteren werd ingebouwd en als gevolg van zijn compactere afmetingen kan de F12berlinetta een 2,5 centimeter lager zwaartepunt voorleggen dan zijn voorganger, de 599 GTB. In de praktijk maakt dat een groot verschil. Bochten worden scherper aangesneden, ook dankzij het stuur dat nauwkeuriger en directer is. De enorme koolstof keramische remschijven staan garant voor stevige vertragingen.

Stap jij in deze Ferrari F12?
PassionWithoutLimits maakt het dus mogelijk zodat jij in dit soort wagens kunt rijden, dat is toch supervet! Maar wat je nou precies moet doen om in te stappen en achter het stuur plaats te nemen van deze supercar?

PassionWithoutLimits is geen bedrijf waar je in 15 minuutjes even zo’n auto op ze staart kunt trappen voor een paar honderd euro, nee hier gaan ze een stap verder. Kwaliteit en de levensduur van de auto’s staan daar ook daadwerkelijk voorop. Zij verhuren deze auto’s voor bruiloften, maar eigenlijk nog veel vetter is de PWL-Experience / Hartvoorautos.nl Supercartour lees hier alle info.

Dit is een uniek concept voor echte petrolheads; een supercar tour over de mooiste wegen in binnen- èn buitenland! Bij deze exclusieve tour krijgt u de mogelijkheid om in al onze supercars te rijden, inclusief luxe lunch. De PWL Experience is zeer geschikt als bedrijfsuitje, teambuilding, zakelijk evenement of corporate event. Ervaar samen met collega’s, zakelijke partners of vrienden de emotie en het geweld van onze V8, V10 en V12 motoren! Met deze tour, die uniek is in Nederland, hoeft u zelf geen supercar te bezitten om uw passie voor bijzondere sportauto’s met een groep enthousiaste autoliefhebbers een hele dag te kunnen delen. Wij hebben de mooiste routes voor u uitgestippeld en zullen ca. 500-600 km gaan rijden om u de emotie, het geweld en de unieke rijeigenschappen van al onze supercars te laten ervaren.

Data voor deze tour:

Zondag 26 mei INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Zondag 30 juni INSCHRIJVEN DOE JE HIER

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.