Gereden: Ferrari 458 Italia [PassionWithoutLimits Special]

Gereden: Ferrari 458 Italia [PassionWithoutLimits Special]

Dit blijft gewoon een bijzonder moment: het mogen rijden met een Ferrari. Misschien is het dan ook nog wel eens de lekkerste standaard 8-cilinder Ferrari ooit. De 458 Italia heeft al eerder mijn hart veroverd, nu mocht ik het herbeleven…

De een vindt het verkrachting, de ander vindt het geweldig. Een exotische auto zoals een Ferrari leveren op aftermarket velgen; ADV1 onder dit exemplaar… Ik hoor bij de groep die het wél accepteert. Sowieso vind ik dat iedereen zelf moet weten wat ‘ie met zijn of haar auto doet…

Omdat de 458 misschien wel een van de laatste Ferrari’s is met een ongeblazen motor gingen wij nog één keer op pad met, in mijn ogen, de lekkerste acht-cilinder Ferrari. De emotie en vooral geluid, dat is nou precies wat we willen. Want zeg nou eerlijk, een Ferrari met turbo’s zal nooit meer zó lekker klinken als de atmosferische motoren. Dus als een soort van ode aan de luide atmosferische Ferrari motoren gingen wij op pad met dit exemplaar van PassionWithoutLimits. Zij verhuren deze auto voor jouw bruiloft, maar als je wilt kun je er ook in rijden tijdens hun supercartour waar je zelf geen supercar voor hoeft te bezitten (lees TIP!).

Qua rijden hoef ik jullie niet uit te leggen dat dit natuurlijk fantastisch is, de 458 Italia is een van de beste Ferrari’s ooit gebouwd. De 458 Italia is daarmee ook nog eens de best verkochte Ferrari ooit. De 4,5 liter grote V8 middenmotor levert 570 pk en de daaraan gekoppelde DCT-versnellingsbak zorgt ervoor dat de auto in 3,4 seconden naar de 100 km/h sprint. Die sprint gaat door tot een dikke 330 km/h , als je durft!

Een vraag aan jullie: kies jij voor de lekkere klank van de 458 Italia of zou jij liever de snelheid van de 488 GTB willen ervaren?

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.