Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700
Reviews

Gereden: E63 S BRABUS 700 [Wheelclinic Special]

Voor wie goed, nóg niet goed genoeg is. Deze BRABUS 700 versie van de Mercedes-AMG E63 S is een van de meest extreme powersedans ter wereld. 

Van origine is een standaard Mercedes-AMG E63 al geen zielige auto, moet je nagaan dat het dus nog zó veel krachtiger kan… Ja ook ik kon het mezelf bijna niet voorstellen, totdat ik voor het eerst op het gas ging in deze BRABUS 700. Het begint allemaal met het exterieurpakket wat deze auto zo bruut doet overkomen, zo waanzinnig agressief. Wat betreft de aanpassingen, dan hebben we het over veel carbon onderdelen. Denk aan de voorbumper, volledig uitgebouwd met carbon fiber. Ook de sideskirts, spiegelkappen, kofferklepspoiler en de diffuser zijn van carbon fiber. Nee, geen plakfolie, écht carbon; je weet wel, dat prijzige materiaal. De 21 inch wielset en de BRABUS aanpassingen aan het onderstel maken het tot een totaal andere auto ten opzichte van de standaardversie. Ohja, vergeet die moddervette uitlaateindstukken niet welke een ongekend gebrul uitspugen.

Maar gelukkig is dit exemplaar niet alleen optisch aangepast en heeft er dus een daadwerkelijke aanpassing onder de motorkap plaatsgevonden. De BRABUS 700 kit is op de motor geschroefd en dat houdt in dat het vermogen van 612 naar 700 pk is gestegen. Ook past BRABUS het één en ander aan op de versnellingsbak, want het koppel van 950 Nm kan een hoop verwoesten. Deze aanpassingen resulteren in een 0-100 km/u sprint binnen 3,2 seconden.

Ferrari’s, Porsches en Lamborghini’s pesten was nog nooit zo makkelijk en comfortabel, wetende dat je jezelf in stoelen met massagefunctie naar de horizon katapulteert. De topsnelheid ligt voor alsnog op 300 km/u, maar in Bottrop werken ze aan een Vmax module welke op een verantwoorde wijze de topsnelheid zal verhogen.

In totaliteit kost dit apparaat nieuw dik €275.000,- dat is inclusief de ombouw naar BRABUS á €50.000,-. Iedereen die een standaard E63 AMG heeft kan zijn auto naar Wheel Clinic in Nijkerk brengen en dus met ruim 700 pk door het leven gaan. Alléén interesse in dit ontzettend dikke setje velgen of alléén de uitlaat? Zij regelen het voor je!

Voor wie interesse in dit specifieke exemplaar heeft: Deze Brabus 700 staat te koop voor €235.000,- bij Wheel Clinic. 

Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700

Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700

Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700

Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700

Mercedes-AMG E63 S BRABUS 700

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.

1 Comments

Comments are closed.