Gereden: Aston Martin Vanquish [PassionWithoutLimits Special]

Gereden: Aston Martin Vanquish [PassionWithoutLimits Special]

Een hele dikke twaalfcilinder motor, veel carbon fiber en details waar je u tegen zegt. Ditmaal nemen we jou mee in de Aston Martin Vanquish van PassionWithoutLimits.

De Aston Martin Vanquish is een échte GT, zo oogt die ook direct. Bloedmooi, een lijnenspel waar je echt van onder de indruk kunt raken. Hij is groot, lang, breed en heeft prachtige details waar écht over nagedacht is. En de motor; man wat een machine. Geen turbo’s, superchargers of andere compressors, maar lekker veel volume. 6.0 liter om precies te zijn. Het topvermogen van 573 pk komt bij 6750 tpm vrij en het maximumkoppel van 620 Nm wordt gehaald bij 5500 tpm. De cijfers zeggen iets over het karakter, dit is een echt, eerlijk en heerlijk atmosferisch blok van het soort waar we er steeds minder van zien.

Turbo’s hebben zo hun voordelen, maar nadelen zijn er ook. Kijk (of vooral luister naar) de video en je weet genoeg, De V12 klinkt waanzinnig mooi. Binnenin redelijk beschaafd, maar van buiten (of met ramen open) klinkt de twaalfcilinder lekker diep en vol emotie!

Een F12 Berlinetta, Aventador en zelfs de 911 Turbo zul je voor moeten laten gaan, maar de hele package maakt dat je je daar geen moment druk over maakt. Alleen maar de snelste zijn, is niet waar het in een Vanquish over gaat. De sprint naar de 100 doet de Vanquish in 4,1 seconden en de topsnelheid is 295 km/u. Geen indrukwekkende specs.

Loop op een Aston Martin af, of nog beter: neem plaats. Alles wat je ziet is ook echt van het materiaal gemaakt, waar het op lijkt. Aluminium, chroom, leer, materiaalkeuze is wat dat betreft op en top. Dit is simpelweg een auto die helemaal met liefde is ontworpen en met net zoveel liefde met de hand in elkaar is gezet. Dat merk je aan alles en dat geeft een ongelooflijk gevoel van luxe. Jammer dat de afwerking met de hand toch wel zijn sporen na laat want zo strak als een robot dit kan gaat de Engelsen toch echt niet lukken.

Stoelen had ik een beetje moeite mee, jammer want ze zien er écht heel erg mooi uit. Echt lekker zitten kreeg ik niet voor elkaar. Het navigatiesysteem was vroeger afkomstig van Volvo (toen Ford zowel eigenaar van Aston Martin als Volvo was) en is alles behalve premium te noemen. Je zult de buren het niet expliciet gaan demonstreren omdat het zo veel gave features heeft. Gelukkig koop je daar waarschijnlijk geen Aston Martin voor.

Voor wat betreft de rij-eigenschappen, de versnellingsbak is een van zijn grootste problemen. Schakelen duurt echt heel erg lang, deze versnellingsbak past niet bij een dergelijke auto, dik 3-ton in euro’s… De bak reageert niet alleen traag, ook doet die niet wat je eigenlijk zal willen tijdens het rijden in deze supercar. Want zo mogen we hem toch wel noemen?

Het is een beetje een auto waar je een haat-liefde verhouding mee hebt, althans ik. Hij is prachtig, kent veel mooie details – denk aan de glazen sleutel – maar hij overtuigd niet tijdens het rijden. Maar toch zal ik morgen weer instappen ondanks het feit dat ik me irriteer aan bepaalde zaken, de Vanquish heeft iets wat toch wel weer erg bijzonder is en dat is een bepaalde emotie die de wagen losmaakt als je hem start…

Zelf proberen? Meld je dan snel bij PassionWithoutLimits en stap in deze geweldenaar van een V12 Vanquish. Deze auto is te huur voor jou bruiloft maar je kan ook deelnemen aan de Hartvoorautos.nl Supercartour waarbij je in elke PassionWithoutLimits supercar kunt rijden voor slechts €950,- !

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.