Gepersonaliseerd kenteken in Nederland: Vanaf nu kan het!

Gepersonaliseerd kenteken in Nederland: Vanaf nu kan het!

Je eigen kentekenplaat kiezen, in veel landen is dit een manier waarop veel geld de staatskas in wordt gedirigeerd, maar niet in Nederland. Tot nu, want nu is het onder de juiste voorwaarden mogelijk!

De VS, Belgie, Engeland en zeer zeker de Verenigde Arabische Emiraten verdienen bakken met geld aan mensen die maar al te graag betalen voor een zelf gekozen kenteken. Het duurde even, maar ook in Nederland wordt dit nu mogelijk en de eerste auto’s zijn al met een gepersonaliseerd kenteken gespot, bijvoorbeeld de nieuwe Rolls-Royce Phantom op de foto met het kenteken RR-802-P.

Rutte en zijn maatjes zijn dieven van hun eigen portemonnee door autoliefhebbend Nederland niet de keus te geven tegen betaling een eigen kenteken te kiezen. Toch is het mogelijk, als je de juiste auto hebt en je op het juiste moment toe slaat. En de dealer wil je daar ook vast wel een beetje bij helpen. Is het nog gratis ook!

De kentekenplaten van de eerdergenoemde Rolls-Royce Phantom kunnen geen toeval zijn, net als de knalrode Porsche GT2 RS. Het is overigens de eerste GT2 RS op Nederlands kenteken. Kosten? Meer dan €350.000,-. En de eigenaar wachtte het juiste moment af om zijn kenteken te laten starten met RS. Het ideale was natuurlijk geweest dat de cijfercombinatie ‘700’ zou zijn, maar a la, je hebt nog niet alles voor het zeggen. Wil je je Audi uit de RS-serie nog met bijpassend kenteken krijgen, dan moet je er dus als de kippen bij zijn!

En als de combinatie ‘RS’ afgesloten wordt, komt de S. Jullie kunnen wel raden welke supercars potentieel op Nederlands kenteken gezet kunnen gaan worden de komende tijd: De Fordjes die de ST-badge dragen, de Aventador SV (bewust enkelvoud, want ja, de kans is minimaal dat er meerdere op Nederlands kenteken komen de komende tijd) en zelfs de autoliefhebbers die een Peugeot uit de SW-serie willen kopen, maken kans op een persoonlijk kenteken. Oké, dat laatste is een grap, want de letter W wordt niet gebruikt voor kentekens van personenauto’s in Nederland.

Genoeg klets verkocht, wie is er voor om een petitie te starten om ook in Nederland je eigen kenteken te kunnen kiezen!? Laat je horen!

Rolls Royce Phantom

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.