Geneva Motor Show: TechART 991 Carrera GTS

Geneva Motor Show: TechART 991 Carrera GTS

TechART 991 Carrera GTS

Op de stand van TechART op de Autosalon van Genève staat dit jaar een Porsche 991 Carrera GTS met een update qua uiterlijk, rijeigenschappen en geluid!

De TechART Porsche Carrera GTS krijgt de gebruikelijke uiterlijke aanpassingen in de vorm van een nieuwe splitter aan de voorzijde, sideskirts, een lekker dikke dakspoiler en een flinke diffuser. Het is de typische TechART mix van aerodynamische prestaties met een esthetisch design, een goed uitgebalanceerd pakket voor degenen die net iets anders willen. Ook kan TechART er een liftsysteem inbouwen zodat je nog altijd over de verkeersdrempels kunt komen; je krijgt dan zo’n 45 mm extra bodemvrijheid. Het kan worden gebruikt in stilstand en bij lage snelheid, bij een snelheid van 60 km/h zakt de auto weer naar zijn oorspronkelijke hoogte. Om het geheel af te maken zijn er 20-inch Techart Formula IV Race vijfspaaks velgen met onderscheidende centrale wielmoer gemonteerd.

Porsche 991 Carrera GTS
Voor zover bij ons bekend heeft TechART niet gesleuteld aan de zescilinder-boxer en deze levert dan nog altijd 430 pk en 440 Nm koppel. Je kunt zelf schakelen met de manuele 7-bak of laat de 7-traps PDK automaat dit voor je opknappen, deze laatst genoemde sprint in exact vier seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid ligt op +300 km/h en in Nederland staat de Porsche 991 Carrera GTS met PDK al op je oprit voor een bedrag van €147.000,-. Toch liever de handbak? Dan zul je minstens €151.742,- moeten aftikken.

TechART 991 Carrera GTS

TechART 991 Carrera GTS

TechART 991 Carrera GTS

TechART 991 Carrera GTS

TechART 991 Carrera GTS

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.