GELEKT: Mercedes-AMG GT 63S E Performance

GELEKT: Mercedes-AMG GT 63S E Performance

Met de type-aanduiding kun je drie keer het Scrabble-spelbord rond, maar daar draait het niet om bij deze Grand Tourer. Het vermogen dat deze mastodont uit Stuttgart op tafel gooit is ongekend in de wereld van de hatchback. Mocht je nu een ‘error’ krijgen, ja, deze auto is een 4-deurs hatchback.

De 4-liter twinturbo V8 blijft in het vooronder, maar wel met 639PK en wordt geassisteerd door een 204PK elektromotor: 834PK en meer dan 1.400 Newtonmeter is het resultaat. En nu komt het verbazingwekkende aspect.

De McLaren Senna doet de 0 tot 100 sprint in 2.8 seconden, de AMG GT63S E Performance doet het in 2.9 seconden. Een race tussen deze twee krachtpatsers wordt een wedstrijdje bumperkleven voor gevorderden!

Hoeveel kofferruimte er overblijft in de AMG is nog niet bekend, we weten alleen dat de capaciteit van de accu 12 tot 13 kilometer is, dus in alle eerlijkheid is dit te verwaarlozen. Maar, ook Mercedes moet mee in de elektrificatie-trend en die box kunnen ze afvinken met de nieuwe E Performance en ten opzichte van hun directe concurrent, de Panamera Turbo S e-Hybrid, is de Mercedes rijklaar net geen 50 kilogram lichter, dus ook daarin is een grote winst geboekt!

Genoeg informatie, wij kunnen niet wachten om de eerste bewegende beelden van deze krachtpatser te zien en om hem vol gas door de Groene Hel te zien vliegen.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.