Gelekt: dit is de nieuwe Mercedes-AMG E63!

Gelekt: dit is de nieuwe Mercedes-AMG E63!

Of het nu met opzet gebeurt of per ongeluk, steeds vaker verschijnen foto’s van nieuwe modellen vroegtijdig op het internet voordat het desbetreffende model gereleased is. Nu dus ook met de nieuwe Mercedes-AMG E63!

Waar de foto is genomen is niet bekend, maar men zou kunnen speculeren dat in de fabriek in Sindelfingen is, waar de productie van de W213 plaatsvindt. Het is ook de fabriek waar Mercedes de CLS maakt en alle drie de carrosseriestijlen van de S-Klasse, samen met de Maybach S-Klasse en de AMG GT. We krijgen de volledige kont van de krachtige sedan te zien, zonder dat die irritante camouflage het zicht belemmert. De achterlichten zijn volledig nieuw en hebben een horizontale opstelling in plaats van de verticale lay-out van het huidige pre-facelift-model. De vernieuwde lichten strekken zich uit over het kofferdeksel om het gevoel van een bredere achterkant te geven en de AMG E63 in lijn te brengen met andere recente sedans van Mercedes die deze meer imposante achterlichten al hebben.

Het spreekt voor zich dat de reguliere E-Klasse deze nieuwe achterlichten ook zal hebben, samen met de verchroomde lijn die zich over de gehele breedte van het kofferdeksel uitstrekt. De huidige E heeft dat ook, maar op het gefacelifte model zal het aansluiten op de achterlichten. Ook de verchroomde lijn in de diffuser loopt iets anders; nu boven de uitlaten in plaats van onder. Ook zijn de uitlaatuiteinden op zichzelf ook veranderd. De vier vierkante pijpen zijn nu ieder los van elkaar, in plaats van aan elkaar zoals bij de huidige E63.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.