Gelekt: De nieuwe Audi RS6!

Gelekt: De nieuwe Audi RS6!

Daar is ‘ie dan: de nieuwe Audi RS6! Hij zou vanavond om 0:00 op onze schermen verschijnen, maar dat gebeurde eventjes iets eerder.

De nieuwe RS6 is uiteraard de ultieme performance-versie van de A6, dus het algemene design was al wel bekend. Maar zoals bij alle RS-modellen is de auto een stuk breder en zijn er agressievere bumpers aanwezig. De nieuwe RS6 heeft zeer scherpe lijnen in de voorbumper, met driehoekige luchtinlaten en een grote grille. Achterop de gezinsraket is een enorme diffuser aanwezig.

De nieuwe Audi RS6 zal gebruik maken van de 4,0-liter V8 met dubbele turbo – zoals ook gebruikt door de Porsche Panamera Turbo en Lamborghini Urus – om ongeveer 605 pk op de weg te kunnen zetten. Dat is hetzelfde vermogen dat wordt aangeboden in de huidige RS6 Avant Performance, en is 45 pk meer dan de reguliere RS6 op dit moment heeft. Het vermogen zal naar alle vier de wielen worden gestuurd via een achttraps automatische versnellingsbak en een traditioneel Quattro-systeem.

De nieuwe RS6 zal tevens bijna 80 kilogram lichter worden en als gevolg hiervan zou een 0 tot 100 km/h sprint mogelijk moeten zijn in 3,6 seconden. Een officiële prijs is nog niet bekend, maar naar verwachting zal de RS6 minimaal 160.000 euro kosten.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.