GELEKT: De nieuwe BMW X5!

GELEKT: De nieuwe BMW X5!

BMW G05 X5

Het is alweer een tijdje wat stiller in autoland, maar of het nu gewild is of niet, BMW schudt autoliefhebbers over de hele wereld weer even wakker met beelden van de nieuwe BMW X5!

En het eerste wat ik je hoor denken is ‘Dit is toch net de X3 en de X4?’ Klopt, we zijn het helemaal met je eens, maar toch kijk je naar de Uber-X. De agressieve neus met kenmerkende, steeds groter wordende, nieren snakken weer zoals vanouds naar zoveel mogelijk lucht terwijl de kont van de auto juist wat braver oogt. Deze doet zelfs enigszins denken aan de Jeep Grand Cherokee, vinden jullie niet?

De auto oogt wat compacter dan de huidige generatie X5, maar vertrouw er maar op dat je een kolos voorgeschoteld krijgt als jij je handtekening onder het koopcontract zet. Van binnen is de auto zo ruim als een eengezinswoning en is zelfs voorzien van de nodige sfeerverlichting. En wij zijn blij met die ontwikkeling, want zeg nou zelf, met zo’n interieur ga je ‘s avonds en in het weekend toch een reden zoeken om een rondje te gaan rijden in je terreinwagen? Nog een voordeel: Je vriendin/vrouw/bff kan mooi ongestoord GTST kijken.

Een terreinwagen is het nog steeds, maar dat hadden jullie vast al wel gezien. Jullie willen nu natuurlijk motorpraat horen, maar daar kunnen we nu nog geen zinnig woord over zeggen, behalve dat de X5M50d en de X5M zeker weer van de partij zullen zijn!

BMW G05 X5

BMW G05 X5

BMW G05 X5

BMW G05 X5

BMW G05 X5

BMW G05 X5

BMW G05 X5

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.