Geld teveel? Deze 911 Turbo S heeft lak van bijna €85.000,-!

Geld teveel? Deze 911 Turbo S heeft lak van bijna €85.000,-!

Porsche 911 Turbo S Python Green ChromaFlair

De dreiging van een derde wereldoorlog is niets bij de angst die je nu voor krasjes hebt!

Voor het geval je nog niet misselijk werd van de titel, zal ik het even in perspectief plaatsen. De exacte prijs van de lak, €82.645,50, is bijna tot op de komma gelijk aan één derde van de basisprijs van een gloednieuwe Porsche 911 Turbo S. De wagen kost precies €245.800, en dat is nog zonder opties.

Of het de absurde prijs waard is mogen jullie zelf bepalen, maar er is geen ontkomen aan dat we het hier over een buitengewoon zeldzame verfbeurt hebben. Zo zeldzaam zelfs dat Porsche Exclusive, de afdeling die deze auto afleverde, de kwasten naar verluidt slechts een handvol keren per jaar in de verf doopt om het beperkte aantal klanten dat ze bereid zijn te helpen, tevreden te stellen. Natuurlijk, een soortgelijk effect kun je ook bij je lokale spuiterij regelen, maar waar is dan de charme?

Overigens zijn die vijf gevallen per jaar niet de enige reden dat je een godsvermogen moet uitgeven aan dit Python Green. De lak maakt namelijk gebruik van ChromaFlair pigment, waardoor hij, afhankelijk van de lichtval en kijkhoek, van kleur verandert. Daarbij kan het aantal lagen verf regelmatig behoorlijk oplopen. Daarnaast gaan ze elke afgewerkte laag met magneten af om alle metalen deeltjes in de verf op hun plek te krijgen.

Maar denk nu niet dat je voor dat geld alleen groen kunt bestellen. Bij de laatste lichting zaten bijvoorbeeld gouden, blauwe en violet gekleurde Porsches. Genoeg keus dus, als je maar betaalt!

Porsche 911 Turbo S Python Green ChromaFlair

Porsche 911 Turbo S Python Green ChromaFlair

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.