Gekkenwerk: Rolls Royce Wraith 6×6!

Gekkenwerk: Rolls Royce Wraith 6×6!

Rolls Royce Wraith 6x6

Mercedes heeft de 6×6-trend gestart in 2013 door de G63 AMG een fikse make-over te geven. Steeds meer bedrijven komen met een 6×6-render op de proppen of maken daadwerkelijk een 6×6. Knalde we dit weekend je woonkamer binnen met een Hennessey Velociraptor 6×6, nu doen we dat met een Rolls Royce Wraith 6×6 render uit India! 

Met de 6×6 van Mercedes-Benz heeft de autobouwer een trend gezet die ze waarschijnlijk niet verwacht hadden. Hennessey komt met een dijk van een concurrent op de proppen, de Velociraptor 6×6 en nu is daar dan een Wraith 6×6. Deze zeswieler van Rolls Royce is getekend door een designer uit India die de naam Vivek draagt. Wij kennen hem niet en zijn render lijkt nog alles behalve klaar voor productie, maar he, zo is het project van Mercedes-Benz ook ooit gestart!

Of er bij Rolls Royce ooit een 6×6 uit de fabriek zal rollen? Wij betwijfelen het, maar zeg nooit nooit. Want wie herinnert zich de Rolls Royce Sweptail nog? €11.500.000,- voor een one-off Rolls Royce. De mogelijkheid is er dus wel zeker, er hoeft maar een enkele rijke zakenman te zijn die iets ziet in een duinbuggy ala Rolls Royce Wraith.

De details die Vivek ons prijsgeeft zijn minimaal, maar zeker interessant. De tweedeurs Wriath krijgt er twee deuren bij, suicide-deuren ala Ghost. En de auto zou vierwielaandrijving meekrijgen. Uiteraard op alle vier de achterwielen, duh! Het blijft vooralsnog bij de droom van de designer, maar wij zien het nog wel gebeuren. Een Rolls Royce Wraith heeft standaard 624 pk, maar Jon Olsson heeft met zijn George laten zien dat 800 pk makkelijk te behalen is. Genoeg vermogen om een 6×6 Wraith door de duinen te bonjouren lijkt ons!

Rolls Royce Wraith 6x6

Rolls Royce Wraith 6x6

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.