Gehuurde Ferrari 458 Spider vliegt in brand

Gehuurde Ferrari 458 Spider vliegt in brand

Op bruiloften is het gebruikelijk om een dikke bolide te huren als trouwauto, en een beetje autofanaat gaat dan wel voor een supercar. Alleen liep dat in dit geval niet zo goed af, voor de auto dan.

Gelukkig is het bruidspaar ongedeerd gebleven, ze konden op tijd uit de Ferrari vluchten die in Utrecht aan het smelten was. De brandweer kon nog voorkomen dat de auto volledig uitbrandde, maar van de achterkant, inclusief de V8-motor, bleef weinig over. Het ziet er dus naar uit dat deze Ferrari voor altijd aan zijn eind is. Dit is ook niet de enige keer dat zoiets gebeurt, het is een vaker voorkomend probleem bij de Ferrari 458 waarbij de lijm aanwezig in de achterste wielkuipen vlamvat. Echter is de oorzaak van de brand in dit geval nog niet bekend.

Voordat de V8 verschroeid werd, kon het bruidspaar genieten van 562 PK en 540 Nm koppel, waarmee ze in 3.4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gelanceerd konden worden. De ongeveer 200.000 euro kostende auto is dus aan zijn eind, en volgens de website van de verhuurder bedraagt de borg voor de 458 Spider 5000 euro.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.