Geen V8 in Mercedes C63 AMG: Dit is de reden!

Geen V8 in Mercedes C63 AMG: Dit is de reden!

De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse is pas net uit, maar in autowereld is er maar een ding dat telt. Hoe gaat de nieuwe Mercedes-Benz C63 AMG eruitzien en nog belangrijker, welke motor komt er nou daadwerkelijk in te liggen?

De geruchten zijn bevestigd en laten het erop lijken dat de C63 zijn karakteristieke V8 motor dan toch echt zal gaan verliezen, welke plaats moet gaan maken voor de welbekende viercilinder uit de Mercedes-Benz A45S. 

Geen zorgen, de nieuwe motor betekent zeker niet dat de auto minder vermogen krijgt. In samenwerking met een elektromotor zal het nieuwe vermogen boven de 500pk liggen.

Ander “slecht” nieuws met betrekking tot de nieuwe C-Klasse AMG, is dat de estate helaas achterwegen gelaten zal worden. De meest praktische versie moet plaats gaan maken voor de al bekende sedan en coupé. 

Mocht je toch echt de estate aan willen schaffen, dan is de C43 een goede optie. Welke wel als estate beschikbaar zal zijn. Helaas niet met de zescilinder, maar wederom met de nieuwe viercilinder met turbo’s en elektromotor.

Wat betreft de naam/type aanduiding van de auto. Ook dit blijft spannend tot het laatste moment, de kans dat de welbekende C63 badge zal worden vervangen voor iets nieuws is zeer aanwezig duur de verandering van de motor.

Ondanks de nieuwe motor, kijken wij ontzettend uit naar het nieuwe model van een iconische auto. Waarin wij, zodra deze beschikbaar is, graag ons oordeel op los laten.

Thomas Heule