Geen geld voor een McLaren F1? Deze Golf GTI biedt uitkomst

Geen geld voor een McLaren F1? Deze Golf GTI biedt uitkomst

Als je die 20 miljoen euro maar niet bij elkaar krijgt…

Geduld is een schone zaak. Dat begrijpt deze GTI-eigenaar ook wel. Maar met de prijs van een frisse McLaren F1 tegenwoordig kunnen we echt wel begrijpen dat je het over een andere boeg gooit. En deze bijzondere Golf GTI laat zien hoe hij dat dacht te doen. Met het stuurwiel in het midden voegt deze Volkswagen zich aan het korte lijstje met éénzitters. We rekenen de open-wielers dan even niet mee.

Want met deze GTI hoef je tenminste geen retro motorbril te dragen (mag natuurlijk wel). Nee, want deze sportieve Golf komt zo standaard als die maar kan: een flitsend ‘Torino Red’ lakje, set 17-inch ‘Denver’ velgen en de welbekende DSG-automaat. Met de 2.0 TSI zit je al op een derde van het vermogen van de eerdergenoemde Britse sportwagen.

Deze GTI is een ongebruikelijke vierzitter

Maar waarom vergelijken we het dan met de F1? Nou, dit rode opdondertje heeft ook zijn stuur in het midden. Net als de cockpit van de iconische McLaren, dus. En met een achterbank achter de eenzame stoel kun je nog gewoon je vrienden meenemen. Of dat ook echt de intentie van de verkoper was, is niet helemaal duidelijk. Gek genoeg verandert er niet veel aan de rijervaring: het stuur is nog altijd even direct, je hebt vooralsnog drie pedalen en ook de motor is niet opeens krachtiger.

Ben je toevallig op zoek naar een bijzonder project? Deze verkoper – afkomstig uit Berg en Dal in Gelderland – heeft er eentje met 98.000 kilometer. Let wel even op, want de GTI stond vijf jaar lang in een donkere garage en is sinds zijn APK in 2012 niet meer goedgekeurd voor de weg.

De Golf GTI stond voor 4.000 euro te koop, en is zelfs al gereserveerd. Je zult dus met een heel goed voorstel moeten komen om deze ‘goedkope F1’ nog te rijden.

Via AutoRAI

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!