Gazoo Racing GR GT3 Concept: Hebben-hebben-hebben!

Gazoo Racing GR GT3 Concept: Hebben-hebben-hebben!

De Tokyo Auto Salon is normaliter een beurs waar heel veel primeurs getoond worden en dat is in 2022 niet anders. Toyota komt met een knaller van een concept op de proppen, de GR GT3.

De basis voor deze concept zou een Toyota Supra moeten zijn, maar Toyota heeft zich zo uitgeleefd dat wij die invloeden maar minimaal meer terug zien. Wat een ongelooflijk oogstrelende auto is dit: van de agressieve neus tot de centerlock wielen. Van de uitlaat die in de sideskirts zit verwerkt tot verstelbare spoiler op de kont en de agressieve diffusor aan toe. Het idee is duidelijk: Toyota wil zich gaan mengen in het GT3-kampioenschap. Maar er moet ook een ‘customer racing program’ komen, een betaalbaardere versie van het Ferrari Corse Clienti zeg maar.

Toyota wil de motorsport ook graag verduurzamen, dus wij zullen er niet van staan te kijken als deze GR GT3 voorzien gaat worden van een hybride- danwel waterstoftechniek. En waar wij deze auto maar al te graag in het straatbeeld terug zouden willen zien, geeft Toyota aan dat dit echt een track-spec auto moet gaan worden, waarvan we enkel wellicht in de toekomst facetten terug te zien zullen zijn in de straatauto’s.

Maar, waar een wil is, is een weg. Er is ook iemand zo creatief en toegewijd geweest om een Aston Martin Valkyrie op kenteken te krijgen, dus wij wachten geduldig af!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.