Gaat deze Ferrari LaFerrari €7,4 miljoen opleveren?

Gaat deze Ferrari LaFerrari €7,4 miljoen opleveren?

In totaal produceerde Ferrari 210 exemplaren van de LaFerrari Aperta. Het laatste exemplaar van het dakloze steigerende paard leverde maar liefst € 8,3 miljoen op, waarmee het de duurste auto uit de 21ste eeuw is die ooit op de veiling werd verkocht.

RM Sotheby’s heeft voor de 2019 Arizona-veiling een “fully optioned and recently serviced” exemplaar klaar staan, die naar schatting tussen de $6,5 en $8,5 miljoen moet opleveren. Omgerekend ruim €7,4 miljoen.

Voor wie het ondertussen nog niet weet: de LaFerrari Aperta is onderhuids nagenoeg identiek aan zijn gesloten broer. Dit betekent een gruwelijke combinatie van elektro- en ongeblazen motoren, die samen goed zijn voor 963 pk. De V12 neemt met 800 pk het grootste gedeelte voor zijn rekening. Het beest heeft ongeveer 3 seconden nodig om naar de 100 km/h te sprinten, en houdt pas op met knallen bij 349 km/h.

Afgewerkt in Nero Daytona met rode accenten, werd de auto afgeleverd bij Ferrari Beverly Hills. Het koolstofvezelpakket krijg je erbij, samen met een autohoes, reservesleutel en ook wel handig (not); een gebruikershandleiding.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.