Nieuws

Gaat de nieuwe Maserati Alfieri er zo uitzien?

Wauw, wat een schoonheid!

Maserati toonde in 2014 het eerste concept van de Maserati Alfieri, maar tot nu toe hebben we nog altijd geen officieel productiemodel gezien en zelfs de naam is nog niet officieel. De nieuwe Maserati Alfieri zal echter op de Autosalon van Genève volgend jaar op 5 maart 2020 zijn debuut maken. De productielijnen van de GranTurismo en GranCabrio, zijn voorganger, zullen tegen het einde van dit jaar worden omgezet voor de productie van de nieuwe coupé. Vooralsnog heeft de Italiaanse autobouwer nog niet veel informatie vrijgegeven. Maar om alvast een inzicht te krijgen in het potentiële productiemodel, zijn ze bij Motor1.com zo vrij geweest om het concept model tot leven te wekken.

Met behulp van de nieuwste informatie en details rond het model, is het concept bijgewerkt met enkele noodzakelijke productie-aanwijzingen. Er is afscheid genomen van de wielen van het concept en in plaats daarvan rolt deze digitale weergave op meer traditionele wielen met vijf dubbele spaken. Ook de grotere, normalere spiegels zijn in het ontwerp verwerkt. Ook zijn de standaard Alfieri-koplampen vervangen door meer realistische LED-units.

Wat we in maart 2020 precies onder de kap zullen vinden is nog even onduidelijk. Er zal ook een volledig elektrische versie komen gezien een recente aankondiging: “updates on the Modena production line aimed at also hosting the electric version.” Een Alfieri met een traditionele verbrandingsmotor staat ook op de planning, maar welke motor waar vandaan komt is nog onbekend gezien het feit dat Ferrari zijn V6- en V8-motoren vanaf 2022 niet langer aan Maserati leveren.

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.

1 Comments

  • […] Zeda betekent gewoon ‘Z’ in het Modena-dialect, en symboliseert een verband tussen het verleden, het heden en de toekomst en herinnert ons eraan dat er een nieuw begin is voor elk einde. In het geval van Maserati betekent dit de overgang van Ferrari-aangedreven auto’s naar nieuwe geëlektrificeerde modellen. De buitenkant van de Zeda is ontworpen door Centro Stile Maserati. De Viale Ciro Menotti-fabriek bereidt zich voor op het produceren van een nieuwe sportwagen in 2020 die inspiratie zou moeten halen uit het Alfieri-concept. […]

Comments are closed.