Gaat de nieuwe E63 AMG er zo uitzien?

Gaat de nieuwe E63 AMG er zo uitzien?

Een week geleden lekte de eerste foto uit van de nieuwe Mercedes-AMG E63. Reden voor ontwerpers om zelf aan de slag te gaan en de nieuwe E63 AMG te ontwerpen. Gaat ‘ie er ongeveer zo uitzien?

Mercedes gaf aan bijna klaar te zijn om de vernieuwde E-Klasse te onthullen, de AMG-versie zou kort daarop volgen. De Russische website Kolesa is erin geslaagd om op basis van de uitgelekte foto’s enkele renderings te maken. Zoals je ziet, gebeuren er grote veranderingen aan de voorkant, waarbij ze de koplampen, het rooster en het onderste deel van de bumper volledig vervangen. Deze afgebeelde E63 ziet er gestroomlijnd uit en is zo meer in lijn met de rest van de Mercedes-familie. Aan de achterkant kunnen we de nieuwe achterlichten bekijken, die nu langgerekter zijn en doorlopen over de kofferbak.

Op dit moment is het nog onduidelijk welke aandrijflijn de nieuwe E63 gaat gebruiken, maar het zou dezelfde moeten zijn als in de Mercedes-AMG GLE 63/63 S. De S-variant produceert 612 pk en 850 Nm, dus dat is hetzelfde als voorheen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.