G-Power M3: Dit is (nog steeds!) de dikste M3 te koop in Nederland!

G-Power M3: Dit is (nog steeds!) de dikste M3 te koop in Nederland!

M3 G-Power

De M3 uit de E92-serie wordt langzamerhand een betaalbare supercar. Met 420 pk heb je een potente rakker onder je billen, maar normaal is ook maar zo normaal. 

En daarom zijn er tuners als G-Power en die krikken het vermogen van je Duitse bochtenridder maar al te graag op. En zo ook bij deze M3 E92. We schreven bijna een half jaar geleden ook al over deze asfaltvreter, maar nu staat de 630 pk sterke M3 E92 nog steeds te koop!

De uit Duitsland afkomstige M3 heeft een oppeppertje gehad in de vorm van een G-Power compressor, intercooler, nieuwe software voor de DCT-bak, een carbon air-intake en een Akrapovic-auspuff! Het resultaat is een 630 pk en 590 Nm koppel wanneer je Euro 98 tankt. Het kan nog gekker, wanneer je Octaan 102 gaat tanken. Dan krijg je 650 tot 680 pk ter beschikking. Maar probeer eens maar eens normaal te rijden met 630 pk!

En dat zeggen we niet zomaar, je schiet binnen 3,2 seconden naar de 100, als je grip hebt! Want zelfs wanneer je 130 kilometer per uur rijdt en het gaspedaal tot de vloer indrukt, heb je nog wielspin. Je merkt het al, dit is geen beginnersauto.

Het moraal van het verhaal, koop deze auto wanneer je een normale M3 te gewoontjes vindt en je er niet vies van bent om iedere week een nieuw setje achterbanden te kopen. Je krijgt in ieder geval een flinke korting, want stond hij in februari nog voor bijna €50.000,- te koop, nu kan hij voor €39.750,- van jou zijn! En hij bezorgt je zeker 39.750 keer een brede glimlach en je kunt er je dagelijkse boodschapjes in kwijt. Wat ons betreft een koopje, want enkel het G-Power pakket kostte in Duitsland al €40.000,-!

M3 G-Power

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.