G-Power heeft hun BMW 1M Coupé een extra boost gegeven

G-Power heeft hun BMW 1M Coupé een extra boost gegeven

G-power staat erom bekend dat ze BMW’s omtoveren tot ware raketten voor op de weg. Met namen zoals de “Hurricane” kan je al verwachten dat het razendsnelle wagens zijn. De G-Power 1M Coupé heeft dan wel een bescheiden naam, maar het is zeker geen bescheiden wagen!

De kleine coupé heeft een aantal jaren geleden namelijk een harttransplantatie ondergaan. De 6 in-lijn motor heeft namelijk plaats moeten maken voor een dikke V8 afkomstig uit de BMW M3 E92. Met deze twee extra cilinders gepaard met een supercharger wist G-Power 600 pk uit de 1-serie te persen. De G-Power BMW 1M Coupé was destijds de krachtigste 1-serie ter wereld.

Recentelijk zijn er foto’s online gekomen van dezelfde 1M Coupé, die 6 jaar geleden is gebouwd. Hij rijdt nog steeds, dus de betrouwbaarheid is goed te noemen. Om een beetje mee te komen met de tijd heeft G-Power ook wat extra vermogen uit de V8 weten te halen: deze 1-serie beschikt nu over wel 650 pk, dat is meer dan de nieuwe BMW M5!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.