G-Power geeft de BMW X5 meer koppel dan een M5!

G-Power geeft de BMW X5 meer koppel dan een M5!

G-Power, een terugkerende naam zo onderhand, en dat vinden we helemaal niet vervelend. Want nu heeft G-Power zich vergrepen aan de BMW X5 50i en de X5 M50d, en het resultaat mag er wezen.

Te beginnen met de X5 50i. De 4.4 liter V8 die onder de kap ligt heeft wat veranderingen ondergaan, en levert dankzij G-Power 600 PK en wel 810 Nm koppel, qua paardenkrachten gelijk aan de M5 plus wat extra koppel! Een nadeel: hij is niet direct leverbaar in Nederland, daarvoor zou je er eentje moeten importeren.

Voor diegene die niet zoveel zin heeft in dat proces en een diesel ook wel ziet zitten heeft G-Power ook de M50d aangepast. In dit geval levert de 6-in-lijn dieselmotor met 4 turbo’s 475 PK en 865 Nm koppel. Hiermee gaat de dikke diesel van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 4.8 seconden, en dat met ruim 2300 kilo aan gewicht.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.