G-klasse krijgt Suicide Doors van Hofele Design

G-klasse krijgt Suicide Doors van Hofele Design

Wie zegt dat de Rolls-Royce Cullinan de enige luxe SUV met zogenoemde suicide doors is?

Noem het een G-Klasse, G-Wagon of gewoon een G, de hoekige SUV is een statussymbool en een van de meest opzichtige SUV’s die je kunt krijgen. De Duitse tuner Hofele Design besloot om die look-at-me status te verhogen door het suicide doors te geven, net als bij de Rolls-Royce Cullinan.

Of je het nou mooi vindt of niet, je moet toegeven dat Hofele Design een geweldige klus heeft geklaard om de OEM-look te behouden. Er zijn dezelfde deurklinken gebruikt en ze sluiten perfect aan op die van de voordeuren, waardoor de fabrieksuitstraling zoveel mogelijk behouden blijft. De achterdeuren lijken een openingshoek van 90 graden te hebben en worden vergezeld van elektrisch uitschuifbare treeplanken, die toegang bieden tot een weelderig interieur met twee afzonderlijke achterstoelen. Binnenin bedekken nappaleer en alcantara in twee grijstinten de meeste oppervlakken, en de tuner heeft zelfs de laadruimte voorzien van pianolak en een aluminium afwerking.

De G-Klasse van Hofele rijdt verder op 23 inch lichtmetalen velgen, terwijl de carrosserie een Maybach-achtige tweekleurige look aanneemt die het Carpathian Grey van Range Rover combineert met het Crystal Black van Rolls-Royce. Hofele geeft niet aan hoeveel je kwijt bent voor de aanpassingen, maar gezien de aandacht voor detail en de extra functies, is het veilig om te zeggen dat het pakket niet goedkoop zal zijn.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.