Fresco Motors onthuld elektrische Fresco XL met 1000km actieradius

Fresco Motors onthuld elektrische Fresco XL met 1000km actieradius

Fresco Motors AS, een technologiebedrijf uit Oslo, Noorwegen waar ook wij nog niet eerder van gehoord hebben, onthuld vandaag de nieuwe Fresco XL. Deze volledig elektrisch aangedreven auto met 8 zitplaatsen, 1000km actieradius en vierwielaandrijving zou de bestuurder een onvergetelijke ervaring moeten opleveren zonder het lawaai van een brandstofauto. Is het een droom of binnenkort ook werkelijkheid?

“Na een lange en onzekere periode als gevolg van de wereldwijde pandemie, hebben mensen van over de hele wereld moeilijke tijden doorgemaakt die gevuld waren met negativiteit”, aldus Espen Kvalvik, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Fresco. Bij Fresco Motors zijn ze blij eindelijk weer wat positiviteit aan te kunnen kondigen voor de toekomst van het bedrijf. Volgens Adrian Kristofer Locklindh, COO en lid van de raad van bestuur van Fresco is het creeeren van een duurzame toekomst voor iedereen een belangrijk onderdeel van de visie. “We werken eraan om dat te bereiken door milieuvriendelijke oplossingen te verkopen, en we beginnen met het aanbieden van een extra grote elektrische auto. Het is zo’n opwindende tijd voor ons en we hebben het volste vertrouwen dat consumenten absoluut enthousiast zullen zijn over de Fresco XL.”

Fresco XL
Bron: www.frescomotors.com

“Als het op technologie aankomt, hebben we ervoor gekozen om voor bekende leveranciers te gaan”, zegt Jakob Kirsebom Lanto, CFO & lid van de raad van bestuur van Fresco. “Ze hebben niet alleen al onderdelen ontwikkeld en getest die klaar zijn om te worden geïntegreerd, maar ze bieden zowel ons als onze klanten veilige en innovatieve oplossingen. Er zijn zoveel geweldige leveranciers, dus het is logisch dat we ze gebruiken in om zowel ontwikkeltijd als geld te besparen.” 


Fresco heeft de Fresco XL vandaag om 19:00 Nederlandse tijd live onthuld via www.frescomotors.com.
Via deze link kun je de onthulling via YouTube zien: https://www.youtube.com/watch?v=jbCRmvzX6rg

Merijn Messemaeckers van de Graaff

Al van jongs af een gepassioneerde en enthousiaste autoliefhebber. Merijn neemt je mee op reis in de wereld van mobiliteit en de weg naar de toekomst.