Foto’s en video: Porsche Cayenne GTS 2012

Foto’s en video: Porsche Cayenne GTS 2012

Porsche heeft de 2012 Cayenne GTS onthuld, nog voordat deze op de Motorshow van Beijing komt te verschijnen. Laten we hem eens wat beter bekijken!

Porsche Cayenne GTS 2012 - www.hartvoorautos.nl

De laatste Porsche die de GTS behandeling krijgt is de 2012 Cayenne. De vierdeurs SUV zou nu moeten rijden als een ware sportauto, en met alle aanpassingen aan zowel uiterlijk en vermogen zou dat nog wel eens waar kunnen zijn. Onder de motorkap: de GTS levert nu 420pk dankzij de V8 motor. Deze V8 is gekoppeld aan een achttraps tiptronic S-automaat met start-stopfuncie, hij lijkt dus niet alleen groen, maar dat is ie ook nog eens!

De resultaten van deze opgevoerde Cayenne liegen er niet om, het duurt slechts 5.7 seconden om vanuit stilstand de 100km/h aan te tikken. Trek je hem nog verder door dan bereik je na nog eens 7.6 seconden de 160km/h. Een prima cruise control snelheid voor op de Duitse autobahn zullen we maar zeggen!

Porsche Cayenne GTS 2012 - www.hartvoorautos.nl

Porsche Cayenne GTS 2012 - www.hartvoorautos.nl

Wil je nog sneller op je plaats van bestemming komen, kun je dit proberen met een topsnelheid van 261km/h, dat is niet mis! Porsche geeft de volgende verbruik gegevens op, ook al is deze Cayenne sneller, kun je met 10.7 liter brandstof zo’n 100km afleggen.

Dan nu over het weggedrag; Porsche heeft de Cayenne GTS uitgerust met het Porsche Active Suspension Management System, de auto is verlaagd met 24mm en een speciaal chassis.
Het verlaagde aanzicht wordt nog eens onderstreept met dikkere bumpers en wielkastverbreders. De voorkant van de GTS is hetzelfde als de Cayenne Turbo en heeft ook een soortgelijke spoiler.
Het interieur bestaat uit leder in combinatie met alcantara en natuurlijk een goede set sportstoelen.

Porsche Cayenne GTS 2012 - www.hartvoorautos.nl

Dit groene monster kopen? De GTS zal vanaf juli 2012 in de showrooms staan van de officiele Porsche dealers. Hij is te koop vanaf 121.000,- Euro!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.