Fotograaf vertelt: Photoshoot met een Ford Mustang GT

Fotograaf vertelt: Photoshoot met een Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Onze mailbox wordt dagelijks overspoeld door berichtjes en foto’s over auto’s die Hart voor Auto’s lezers hebben gespot. Het zijn er vaak zoveel dat wij deze e-mails niet altijd kunnen beantwoorden en waar we verder ook niets mee kunnen, sommige foto’s worden overigens wél geplaatst op onze Facebook-pagina; dank daarvoor!

Echter worden ons zo nu en dan ook ervaringen toegestuurd. In de rubriek ‘Fotograaf vertelt’ lichten wij deze keer de ervaring van fotograaf Dennis Wierenga uit die voor een photoshoot op pad ging met een Ford Mustang GT. Zijn verhaal lees je hieronder!

—————————————————————————————————————————————————–

Vandaag is het zover, voor de tweede keer ga ik met een ‘exclusieve’ auto op pad voor een photoshoot. De eerste exclusieve wagen waarmee ik op pad ging was een Bentley Continental GT W12 met 560 pk; pure luxe en comfort. De Bentley was naast luxe ook zeer sportief, dit merkte ik wel als ik het gaspedaal in trapte; er kwam een heerlijk geluid vrij van de W12 en ik werd keihard in de stoel gedrukt. Natuurlijk is de Bentley Continental GT geen pure sportwagen, het gaat bij deze auto vooral om comfort en luxe, maar toch liet het een enorme indruk op mij achter en ik snakte naar meer.

Zo’n 4 maanden nadat ik de Bentley had gehuurd vond ik het tijd worden voor een nieuwe photoshoot en een nieuw avontuur. Nadat ik verschillende pogingen had gedaan om in contact te komen met eigenaren van verschillende exclusieve wagens, kwam ik in contact met de eigenaar van een Ford Mustang GT. In ruil voor mooie foto’s kreeg ik de auto een halve dag mee, een prima deal dacht ik zo. In eerste instantie had ik liever een photoshoot gedaan met een Europees automerk zoals Ferarri, Aston Martin of Lamborghini. Dit zijn de type sportwagens die ik vanaf kleins of aan al bewonderde.

Ford Mustang GT

Met die ‘logge’ Amerikaanse wagens had ik niet zoveel, vaak werd er gezegd dat deze wagens gemaakt waren om rechte stukken mee af te leggen en dat je met deze wagens de bocht niet door kwam. Toch had ik besloten om met deze Amerikaan op pad te gaan, ik wil tevens elke kans aangrijpen om mijn fotografie te verbeteren en een ervaring rijker te worden.

Ik kon de auto om 09:30 uur oppikken in Utrecht. Dit betekende voor mij dat ik vroeg uit bed moest om vanuit Groningen op tijd te arriveren in Utrecht met het openbaar vervoer. Ik had in de trein alle tijd om na te denken hoe het zal zijn om te rijden in de Ford Mustang GT, eerlijk gezegd had ik niet de verwachting dat de Ford de Bentley zou overtreffen. Na drie uur reizen was ik dan eindelijk gearriveerd in Utrecht. De eigenaar loopt de garage in en start de Mustang; de V8 begint gelijk te brullen, wat een geluid! Ik was meteen al onder de indruk en na wat korte instructies ging ik op weg naar de locatie die ik al ver van te voren via Google Maps had uitgezocht.

Ford Mustang GT

Ik moest eerst weer even wennen aan de automatische versnellingsbak en ik was ook best wel zenuwachtig, ik was namelijk gewaarschuwd dat ik rustig de bochten moest nemen omdat de Mustang anders zou gaan driften. Eenmaal op weg durf ik het gaspedaal verder in te trappen, er komt een overweldigend geluid vrij, heerlijk. Onderweg kwam ik toevallig door de A2 tunnel, ik zette het raampje een beetje open en trapte het gas verder in en ik hoorde de V8 keihard door de tunnel brullen. Ik besefte mij dat ik het gebrul van de V8 veel mooier vond dan het geluid van de Bentley en ook reed de Mustang verrassend lekker. Uiteraard is het iets anders dan een Ferarri of iets dergelijks maar hij reed zeker niet verkeerd. Één ding was niet te vergelijken met de Bentley en dat was luxe. Maar de luxe dat in de Mustang ontbrak werd ruim gecompenseerd door het geluid van de V8, dit was simpelweg overweldigend. Ik heb de radio ook de hele dag uitgelaten om van de V8 te kunnen genieten!

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Ford Mustang GT

Kortom, de ervaring die ik heb gehad met de Ford Mustang GT was boven verwachting. Vooral het geluid en de kracht die vrijkomt bij het schakelen is magnifiek en overweldigend. De kracht was nog te vergelijken met de eerder gehuurde Bentley, maar het geluid zeker niet. Het is zeker de moeite waard om een keer in een Mustang te rijden!

Je kunt mij volgen via mijn Facebook-pagina!

—————————————————————————————————————————————————–

Ook een gave photoshoot gehad met een snelle/dure/exclusieve auto? Stuur dan een berichtje naar info[at]hartvoorautos.nl en wellicht sta jij volgende keer in deze rubriek!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.