Ford Transit weer de snelste bus op de Nürburgring

Ford Transit weer de snelste bus op de Nürburgring

In 2005, bijna 15 jaar geleden, reed Sabine Schmitz voor Top Gear in recordtijd over de Nordschleife in een Ford Transit. Uiteindelijk werd dat record verbroken door Rob Austin in een Volkswagen Transporter. Maar nu neemt de Transit het stokje weer over.

Al is er wel enigszins vals gespeeld. De originele Ford Transit van Sabine was compleet gestript om het gewicht omlaag te brengen, en hetzelfde geld voor de Transporter. En waar er een 150 PK sterke diesel in de Transporter lag, heeft Guy Martin – die het nieuwe record neerzette – een Ford Transit tot zijn beschikking waar een 700 PK sterke V6 in ligt.

In onderstaand filmpje is te zien hoe Guy Martin zich in de Transit over het circuit stuurt. Na een ronde springt er echter een leiding en ontstaat er brand in de auto. Wel heeft Guy Martin in de eerste ronde al een tijd van 9:28 neergezet, 30 seconden sneller dan het record van Rob Austin.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.