Ford Transit MS-RT R120: de dikste bestelauto!

Ford Transit MS-RT R120: de dikste bestelauto!

Vergeet de Volkswagen Caddy, deze Ford Transit wil je hebben!

MS-RT, een bedrijf dat bekend staat om de modificatie van bestelwagens, heeft een nieuwe ‘Limited Edition’ versie van de Ford Transit Connect uitgebracht: de R120. Slechts 30 exemplaren van de sportief ogende bedrijfswagen zullen worden geproduceerd voor klanten in het Verenigd Koningrijk, terwijl er zes zullen worden gebouwd voor de Noord-Ierse markt.

Alle 36 R120’s zullen gebaseerd zijn op de Transit Connect, maar klanten krijgen de keuze uit varianten met lange en korte wielbasis. Er is ook keuze uit twee- en driezitters én je kunt beslissen of je een handgeschakelde of automatische versnellingsbak wilt. Buiten dat wordt de specificatie min of meer bepaald door MS-RT zelf. Het Frozen White lakwerk wordt vergezeld door rode en zwarte emblemen die MS-RT omschrijft als ‘subtiel’. Enkele witte ‘op de rallysport geïnspireerde’ lichtmetalen OZ Racing-velgen, zwarte spiegelkappen en zwarte uitlaatsierstukken maken de opvallende look compleet.

Het plaatje wordt gecombineerd met volledig lederen stoelen die zijn afgewerkt met rode stiksels, terwijl in de cabine een draadloze oplader voor mobiele telefoons. Daarnaast is er ook een achteruitrijcamera geplaatst. Net als zoveel andere MS-RT projecten hebben de R120-voertuigen ook een iets minder voor de hand liggende functie: de Maxhaust. Het systeem maakt gebruik van op apps gebaseerde technologie om het geluid van een sportuitlaat te laten klinken via de ingebouwde luidsprekers, waardoor de auto een soundtrack krijgt die past bij het sportieve imago.

Ondanks het snellere uiterlijk blijft de sportief ogende bestelwagen met de standaard 1,5 liter turbodieselmotor goed voor 120 pk. De prijzen voor de nieuwe R120 beginnen bij £25.995,- wat omgerekend neerkomt op meer dan €29.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.