Ford Mustang Mach-E Shelb-E renderings voorspellen het onvermijdelijke

Ford Mustang Mach-E Shelb-E renderings voorspellen het onvermijdelijke

Maar is het echt onvermijdelijk? Mogelijk, maar de Mach-E Shelb-E ziet er in ieder geval een stuk stoerder uit!

Eigenlijk ben ik nogal onder de indruk van de manier waarop deze renderings zijn gemaakt. Het is niet dat de Mach-E volledig los staat van de Mustang, dus het toevoegen van wat Shelby invloeden is redelijk gemakkelijk. Het hoekige front ziet er goed uit op deze EV-crossover, en ja, ik ben mij er goed van bewust dat een bult op de motorkap van een elektrische auto net zo logisch is als een veganistische krokodil. Het ziet er echter nog steeds gaaf uit en geeft zo’n EV toch een wat stoerdere look. In dit geval kan de extra ruimte wellicht zorgen voor een beetje meer opbergruimte zorgen.

Wat de prestaties betreft, Ford zou al een topmodel van de Mach-E hebben gepland voor 2021 die de huidige Shelby GT500 zal evenaren, althans in een sprint tot 100 km/h. De Shelby met 760 pk doet er in 3,3 seconden over, terwijl de Mach-E GT Performance Edition een tijd van 3,5 seconden laat noteren. Zou Shelby in staat zijn die batterijen nog verder uit te persen en de 0 tot 100 km/h tijd terug te brengen naar 2,5 seconden? We gaan het zien!

Toegegeven, deze Shelb-E creatie is slechts een voorzichtig voorbeeld, maar het zou goed kunnen dat we een dergelijk model in de toekomst gaan zien. EV’s zijn hier om te blijven, en er is geen ontkennen meer aan wat betreft het prestatiepotentieel van elektrisch aangedreven auto’s.

Via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.