Ford Mustang Mach-E GT: Vliegen zonder geluid

Ford Mustang Mach-E GT: Vliegen zonder geluid

Weet je nog, het moment dat Ford de Mustang Mach-E introduceerde aan de wereld? Vond jij het een schande dat een elektrische auto de type-aanduiding Mustang kreeg, of vond je het juist een welkome verademing?

Hoe dan ook, na de introductie van de elektrische Mustang rezen de orders de pan uit: de Mach-E is een succes. Maar iedereen wist ook meteen, als er een Mach-E uit komt, komt er ook een snellere variant uit. En zo gezegd, zo gedaan.

In Nederland gaat ie €75.000,- kosten en daarvoor krijg je een auto die van 0 naar 100 schiet in slechts 3.7 seconden. Deze cijfers zijn getallen waar menig supercar het warm van krijgt!

Hoe is de Mach-E GT?

Zoals je van een Crossover mag verwachten: ruim, praktisch, vol met computersystemen en met een adaptief onderstel.

Is de auto door dit alles zwaar? Ja

Is de auto nog steeds snel? Jazeker

Valt de auto op ten opzichte van de ‘gewone’ Mach-E? Niet per se. Met een andere voorbumper, een donkere grill en GT-badges is het optiepakket in het exterieur wel op.

Interieurtechnisch zit de Mach-E goed in elkaar, het scherm is niet exorbitant groot, maar laat je wel alles weten wat je wilt weten tijdens je reis en het menu van het scherm wijst zich vanzelf. Geen ruzie voorafgaand aan je vakantie dus, althans, niet met je auto.

De Mustang E GT is voorzien van 20 inch velgen met een laagprofiel band en dat zorgt voor een directe besturing, eentje die je bij een auto van dit gewicht (2.082kg) niet verwacht. En idem voor de remmen, geen zenuwachtige remmerij, maar gewoon een lekker direct setje stoppers.

Untamed+

Dit is niet de nieuwe variant van Canal+, maar een rijmodus van Ford. Waar je wellicht meteen denkt aan de Ludicrous-mode van Tesla, is dat in dit geval niet zo. Dit gaat over accumanagement zoals temperatuuroptimalisatie en het continueren van vermogen en koppel. Klinkt leuk, maar wat ons betreft alleen bruikbaar tijdens een trackday of het bergbeklimmen in Italie of elders.

Conclusie

Hij is snel, al zou je dat uiterlijkerwijs niet meteen zeggen. Is het een echte Mustang, wij vinden het lastig om de oude vertrouwde Mustang te rijmen met de nieuwe variant, maar we ontvangen hem met open armen. De elektrificatie van de automotive-sector is ingezet en daarin heeft Ford een meesterzet gedaan: ruimtelijk, modern en pijlsnel en dat is het doel van deze auto.

Bron: Ford.nl

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.