Gloednieuwe Ford Mustang GT vliegt spontaan in brand

Gloednieuwe Ford Mustang GT vliegt spontaan in brand

Amper 10.000 kilometer had deze Ford Mustang GT gereden toen hij nota bene na een bezoek aan de garage spontaan in brand vloog. De eigenaar van de auto deed op een Mustang forum zijn verhaal over het voorval en plaatste enkele foto’s.

Forum member 5ohslow vertelt: “Heb zojuist mijn auto opgehaald bij de dealer na een aantal problemen die onder de garantie vielen. Tijdens het rijden op de snelweg kwam er witte rook onder de motorkap vandaan. Het werd steeds erger, dus zette ik de auto aan de kant. Instinctief dacht ik dat de auto oververhit was en de witte rook, stoom uit de radiator zou zijn. Dus ik wil de motorkap open doen maar toen kwamen de vlammen al langs de randen van de motorkap. De verzekering gaat gaat van me houden.

In de afgelopen 6 maanden werd het 2015 model Ford Mustang meerdere keer teruggeroepen naar de dealers voor diverse gebreken: bij sommige EcoBoost-aangedreven Mustangs was de benzine toevoer verkeerd geïnstalleerd, sommige werden teruggeroepen vanwege een kwestie met de veiligheidsgordel en enkele V8-aangedreven Mustangs werden teruggeroepen vanwege slecht geïnstalleerde katalysatoren.

Wat de oorzaak van deze brand ook is, feit blijft dat het uiteraard niet hoort te gebeuren en dat het maar goed is dat de eigenaar ongedeerd bleef. De Mustang is total loss en de eigenaar zal vast en zeker via de verzekering een nieuw model krijgen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.