Noord-Amerika wordt gezegend met Ford GT Competition

Noord-Amerika wordt gezegend met Ford GT Competition

Ford GT Competition

En waarom ook niet? De Ford GT is al een beest, maar dit is een circuit-killer!

Hoe leuk het ook is, de titel geeft al een beetje het vervelende nieuws weer: wij zullen er hier niet zoveel van terug gaan zien. Importeren kan natuurlijk al tijd, maar Ford zelf zag blijkbaar niet genoeg animo bij de rest van de planeet. Zodoende zullen alleen de ware puristen en circuit-tijgers de meest gestripte uitvoering van de GT, voornamelijk in de VS tot hun beschikking hebben.

Heeft Ford het circuit-model dan ook meer vermogen meegegeven? Nope. De GT Competition wordt gewoon aangedreven door dezelfde 3,5-liter twin-turbo EcoBoost V6 motor, die een heerlijke 647 pk produceert. Aan koppel tevens geen gebrek, want bij 5.900 toeren levert het blok 746 Nm. Als je die cijfers zo een paar keer in ongeloof hebt doorgenomen, besef je ook wel waarom Ford besloot er niet nog een toefje bovenop te doen. Het zijn simpelweg krankzinnige prestaties.

Daarom legde Ford de focus voornamelijk op gewichtsvermindering. Vooral de bovenkant van de wagen krijgt ervan langs. Ford bouwt verder op de toch al vooruitstrevende aerodynamica en het lichtgewicht design, door aan de bovenzijde verschillende elementen te vervangen door koolstofvezel kopieën. Dit is in feite ook hét tekenende kenmerk van de GT Competition: een bootlading carbon. Door heel de auto heen is het vinden, en er is zeker geen tekort aan. Verder zijn onnodige items als bekerhouders, speakers, radio en airco verdwenen. Dit alles heeft als gevolg dat het zwaartepunt van de auto stukken lager ligt, waardoor hij nog beter te gebruiken is op het circuit.

Al met al dus een prima alternatief voor echte snelheidsfreaks. Vergeet even wat Ferrari, Porsche en Lamborghini in schap hebben, Ford drukt nu echt haar stempel.

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Ford GT Competition

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.