Ford Focus ST nu ook in stationvariant

Ford Focus ST nu ook in stationvariant

De nieuwe Ford Focus ST is mooi uit de verf gekomen. Het nieuwe ontwerp ziet er strak uit en de prestaties zijn ook erg netjes. Maar voor wie de hatchback net wat te klein is zijn die prestaties nu ook te verkrijgen in een groter pakket.

Het is dus een praktische wagen, er is immers genoeg kofferbakruimte beschikbaar. Ideaal als gezinsauto waar je de kinderen en de hond mee kan vervoeren, en nu kun je zelfs een trekhaak aanvinken in de optielijst. De ST Wagon mag geremde aanhangwagens tot 1600 kg voorttrekken. En dat terwijl hij zeker niet saai is. Mede dankzij het elektronische sperdifferentieel zal de ST Wagon goed door de bocht gaan, en wanneer je de bocht uit komt kun je lekker op het gaspedaal trappen.

Wanneer je dat doet, komt de 2.3 liter EcoBoost motor tot leven. De ST Wagon beschikt over 280 PK, en sprint in 6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het advies is echter wel om dit allemaal uit te proberen als je de hond thuis laat, anders kan je de stoomreiniger erbij pakken.

Dit alles komt wel met een prijs. Voor een nieuwe Ford Focus ST betaal je minstens 49.100 euro, de Wagon kost 1000 euro extra. Vergeleken met de concurrentie is dit echter een goedkopere auto. Een Golf GTI TCR bijvoorbeeld zit op een vanafprijs van 50.460 euro, en een Hyundai i30 N kost minstens 51.797 euro. En dit zijn dan geen stationwagons.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.