On-Nederlands: De Ford F-150 Raptor Geiger

On-Nederlands: De Ford F-150 Raptor Geiger

Ford F-150 Raptor Geiger

De Ford F-150 Raptor is een auto voor de ruige man, de man die in de bouw werkt en/of in het bos woont en graag vooruit gaat als ie gas geeft, en vlug ook. 450 pk en 690 Nm klaren dat klusje.

Dit is geen auto voor de gemiddelde Nederlander dus. ‘Mijn Raptor heeft meer vermogen nodig’, zei dan ook nooit iemand in Nederland. Maar dat is Nederland, bij onze Oosterburen heb je de jongens van Geiger Cars en die vonden dat wél nodig. De codenaam HP520 verklapt het al een beetje. Zij krikken het vermogen van de F-150 op steroïden op naar 520 pk en 731 Nm koppel. Hoe? Een nieuwe luchtinlaat, intercooler en een upgrade van de ECU. Om ervoor te zorgen dat de Raptor zijn hakken ook met dit vermogen in het zand kan blijven zetten, zijn er 22 inch lichtmetalen velgen gemonteerd met een 335 band. Even ter vergelijking, deze band is bijna twee keer zo breed als een gangbare autoband. Een bordeaux-rode metallic kleur met de zwarte details op de grill, de wielranden en de rollbar achterop maken het uiterlijk af. Leuk detail: er zit een LED-balk geïntegreerd in de rollbar, dus mocht er ineens een tijger voor je staan in het bos, jaag je hem met één druk op de knop weg.

De kosten? €125.000,- voor dit specifieke model, maar ons advies is om nog éven te wachten met de aankoop van dit bakkebeest. Volgend jaar komen de eerste tweedehands Raptors namelijk op de Amerikaanse markt en dat kan je een aardige duit schelen. Een tipje van ons, zomaar.

Ford F-150 Raptor Geiger

Ford F-150 Raptor Geiger

Ford F-150 Raptor Geiger

Ford F-150 Raptor Geiger

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.