Fisker Karma van Dream or Donate te koop voor €30.000,-

Fisker Karma van Dream or Donate te koop voor €30.000,-

Doneerwebsite Dream or Donate, je hebt er de afgelopen tijd vast iets over gehoord. Niet omdat de website zo’n groot succes is, maar omdat de de website plotseling uit de lucht was. Oprichter en eigenaar Robert-Jan Mastenbroek liet in een verklaring weten dat de site werd gehackt en dat hij daarna werd afgeperst door de internetcriminelen.

Met het verdwijnen van de website zijn ook tienduizenden euro’s die voor verschillende doelen waren opgehaald verdwenen. ‘Niemand hoeft zich zorgen te maken over mogelijk geld wat nog uitbetaald moet worden’, zegt hij op op een chatprogramma. ‘Als ik een schatting mag maken, verwacht ik dat er nog maximaal zo’n €40.000,- tot €50.000,- uitbetaald moet worden, wat helemaal geen probleem is en dit zal gewoon plaatsvinden.’. Mede daarom heeft hij onder andere zijn villa en zijn Fisker Karma te koop gezet op internet.

De Fisker Karma, met een nieuwwaarde van €114.478,-, staat nu op Marktplaats te koop voor €30.000,-. ‘Wil jij graag in stijl overal aankomen? De hele dag gefotografeerd worden, omdat je zo’n toffe auto hebt? Wil jij dat alle mensen omkijken en bijna van hun fiets afvallen, omdat er zo’n aparte auto voorbij komt rijden en ze niet snappen waar dat UFO-geluid vandaan komt?’. Volgens Mastenbroek reden genoeg om de Fisker van hem te kopen. Wel moet je de startmotor even maken en heeft de auto de nodige gebruikssporen.

De krachtbron van de Fisker is een 2,0-liter viercilinder turbomotor met 260 pk, in combinatie met het hybride systeem voldoende voor een totaal vermogen van 408 pk en een maximaal koppel van 1300 Nm. Genoeg voor 200 km/h en een 0 tot 100 km/h sprintje in 6 seconden.

Foto’s via Autogespot.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.