Filmpje op Facebook levert rijverbod van 5 jaar op

Filmpje op Facebook levert rijverbod van 5 jaar op

Met meer dan 250 km/h tussen het overige verkeer doorscheuren is al niet echt slim te noemen, maar als je het dan óók nog eens op Facebook plaatst… “Bewijs maar dat ik achter het stuur zat”, reageerde Mike C. enkele weken geleden nog, en dat blijkt nu dan ook gelukt te zijn.

De 23-jarige Mike C. uit Jette (België) plaatste onder de naam Vsix Mike vol trots zijn gefilmde capriolen op diverse social media zoals YouTube, Instagram en Facebook. Filmpjes waarin hij met de Audi A7 van zijn vader met 250 km/h op de Belgische E19 racet tegen een andere auto, leverde hem zo’n 17.000 volgers op maar ook een onderzoek door de politie. Met reacties zoals “Niet mijn auto” en “Dat zijn oude beelden van andere mensen en tonen niet mijn auto” probeerde hij nog te ontkomen, tevergeefs. Mike C. kreeg uiteindelijk wel 14 tenlasteleggingen onder de neus geduwd, en daarvoor moet hij nu flink op de blaren zitten.

5 jaar rijontzegging en 150 uur taakfstraf
Eind januari moest hij voor de rechter verschijnen, waar hij uiteindelijk ook zijn daden bekende. “Het was ronduit misdadig en crimineel om aan die snelheid over de snelweg te rijden” aldus politierechter Dina Van Laethem. Naast het rijverbod van maar liefst 5 jaar is er ook een taakstraf van 150 uur opgelegd die bij voorkeur wordt uitgevoerd in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers.

De betreffende Audi A7 is overigens in beslag genomen aangezien deze zodanig was getuned dat ‘ie niet meer verzekerd was. Ook dit leverde nog een boete op van €6.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.